Så investerar du bäst i ethereum

Många har insett hur mycket pengar det finns att tjäna på att investera i kryptovalutor. Bland de mest kända valutorna finns ethereum, som är en plattform byggd för kryptovaluta och baserad på blockkedjeteknik.

Det är viktigt att veta när det är dags att köpa ethereum, och när det är bättre att avstå. Kryptovalutan har gått igenom stora svängningar. År 2016 gick värdet mellan fem och 15 dollar, medan den vid slutet av 2018 hade gått upp till närmare 1500 dollar. Om du funderar på att investera i ett företag brukar de flesta säga att det är bra att först göra en grundlig research på företaget. Detsamma gäller kryptovalutor.

Tjäna på att handla med kryptovalutor

Ethereum grundades av bland annat av Vitalik Buterin som var i den tidiga tonåren när hans pappa introducerade bitcoin för honom. När Vitalik var 19 år startade han Ethereum tillsammans med tre andra utvecklare. Valutan gick live i juli 2015.

Det går att tjäna pengar på kryptovalutor på flera olika sätt.

  • Det enklaste sättet är att använda sig av spekulation, där du köper kryptovalutor till ett lågt pris och därefter säljer dem till ett högre pris.
  • Många väljer att investera i ”initial coin offering”, när projektet gör debut.
  • I början brukar kryptovalutan ges ut till ett lågt pris, vilket resulterar i ett högt intresse för den här sortens evenemang. Här gäller det för investerare att hitta de valutor som har hög potential.

    Gå med vinst

    En av de mest kända köpen som gjorts med Ethereum är inköpet av av en Non-Fungible Token eller NFT. Detta gällde memen ”Doge” som är en av de mest kända memen på internet. Den såldes för Ethereum av ett värde som motsvarar cirka 33 miljoner kronor.

    Får att tjäna pengar på kryptovalutan kan du ägna dig åt trading. Att handla aktivt på det här sättet brukar dock vara förknippat med relativt stor risk. Skattemässigt är det också komplicerat och får förmodligen bäst resultat för någon som har god erfarenhet vad gäller trading. Ett annat sätt att gå med vinst på Ethereum är att tjäna pengar i ränteform. Du kan förvara din kryptovaluta hos en låneplattform och på så vis tjäna ränta på kryptovalutan.