Därför ska du samla dina smålån

I det rådande dagsläget med inflation och ständigt ökande kostnader för hushållen är det utan tvekan dags att se över din lånesituation. Bolåneräntorna går upp i en oroväckande takt, men det finns tips och åtgärder som kan ge dig mer över i plånboken. Du kan till exempel samla dina smålån och krediter på ett och samma ställe.

När du väljer att samla dina lån hos en långivare finns det en rad olika fördelar, men det innebär också att du som låntagare bör göra din research. Du kan till exempel samla smålån och kredit här. Det är dock viktigt att du informerar dig själv om fördelar, nackdelar, villkor, ränta och återbetalningstid.

Välj en smart lånelösning

Det finns en hel del fördelar med att samla krediter och smålån på samma ställe istället för att betala flera olika långivare samtidigt. Oavsett anledning till ditt lån kan ett mindre lån vara mer fördelaktigt för dig, särskilt om utgiften är oväntad. Det är dock smart att se dig omkring för att hitta det bästa alternativet. Tänk dock på att varje förfrågan kan innebära en registrering hos UC. På smspengar.nu kan du dock låna upp till 30 000 kronor utan UC. Fördelar med smålån:

  • Låna utan UC
  • Flexibel återbetalningstid
  • Litet lån – låg ränta

Du fyller helt enkelt i en ansökan online för att få en kontokredit som du sedan bara betalar ränta på för de pengar du nyttjat. Det du måste vara vaksam på är dock att se till att du vet vilken ränta som gäller och vad som händer om du av någon anledning inte klarar av att betala.

Välj rätt lån

Det är inte bara viktigt att välja rätt långivare utan också rätt lån för det du behöver låna pengar till. Ett bra tips är också att du håller koll på din budget så att du vet att du har utrymme att betala lånet du väljer. Det är också smart att se till så att du har och behåller en hög kreditvärdighet, eftersom det är den som avgör hur mycket pengar du får låna. Banker och långivare är nämligen medvetna om din kredithistorik och därför är det bra att inte ha för många förfrågningar registrerade hos UC.

Det är viktigt att tänka på att du som konsument alltid ska ha koll på både den nominella räntan och den effektiva räntan eftersom det är den som avgör hur dyrt det faktiskt blir med alla avgifter inräknade. Det är också den effektiva räntan du ska ha koll på när du jämför olika erbjudanden för att hitta det alternativ som passar dig och din ekonomi bäst. Ha också i åtanke att betala tillbaka så fort du kan eftersom längre återbetalningstid helt enkelt gör lånet dyrare, även om det kan vara en kortsiktigt avgörande faktor. I slutändan är det dock enklare för dig som låntagare att få en samlad bild över dina utgifter genom att välja en långivare istället för flera. Flexibel återbetalning och lån utan UC är dessutom att föredra när du verkligen behöver ekonomisk hjälp.