Så gör du ett hemmaspa för fötterna

Att ta hand om fötterna är varken svårt eller dyrt. Du behöver inte flera olika produkter för att få välmående fötter. Allt du behöver för ett vårdande fotbad hittar du i skafferiet.

Att ta hand om dina fötter är viktigare än du kan tro. För att få fina fötter krävs det inte flera olika produkter och behandlingar på salong. Du kan enkelt plocka saker från skafferiet och göra ett eget hemmaspa för fötterna. Det räcker att avsluta behandlingen med BiopH Plus som är en produkt som hjälper fötterna på traven att reparera sig själva. Produkterna är utvecklade för att ge huden de allra bästa förutsättningarna för att kunna ta bort sådant som inte hör hemma på fötterna. Det är de enda produkterna som du behöver för att få välmående fötter.

Billigt fotbad av ingredienser som finns hemma

När du ska göra ditt hemmaspa för fötterna behöver du inte alls några dyra produkter eller flera olika ingredienser. Förmodligen har du även redan allt hemma.

Ingredienser:

  • Balja
  • Bikarbonat
  • Olja
  • Eventuellt lavendelblad

Gör så här:
Börja med att hitta en lämplig balja som du kan ha fötterna i. Fyll baljan med ljummet vatten. Fem liter vatten är en bra mängd men allt beror på baljans storlek. Häll i 2 msk bikarbonat, några droppar olja och om du vill några lavendelblommor. Ta den olja som du har hemma, det funkar lika bra med kokosolja som rapsolja. Sätt dig bekvämt till rätta med fötterna i baljan i cirka 15 minuter. Efter fotbadet torkar du fötterna och tar fram filen. Fila fötterna varsamt och ta bort död hud. Behöver du klippa naglarna kan du passa på att göra det medan naglarna fortfarande är lite mjuka. Avsluta med att smörja in fötterna med BiopH Plus. Fötterna blir babylena av bikarbonat och superbilligt att köpa.