Haka på de hetaste smyckestrenderna hösten 2022

Smyckena vi bär hösten 2022 är dramatiska och avskalade, lekfulla och betydelsefulla – och gärna allt på samma gång. Ta ut svängarna i höst och ös på med personliga smycken av hög kvalitet.

Om smyckestrenderna för hösten 2022 ska sammanfattas i ett ord vore det: maxat. Smyckena blir fler, större och djärvare. Axellånga örhängen trängs med XL-pärlor i flera rader. Silver är hett både som färg och material, gärna i uppseendeväckande men avskalade designer. Samtidigt fortsätter 00-talet att vara en stor stilinspiration – tänk pastellfärger, fjärilar och namnhalsband. Ja, höstens trender kan verka spretiga, men med säsongens more is more-filosofi finns det plats att införliva allihop i din look om du så vill. Läs mer för att få reda på hur du väljer smycken i höst.

Tänk på detta när du köper smycken

Att smycka sig efter trenderna ska vara kul, men välj med eftertanke. De bästa smyckena är de som håller i flera säsonger istället för att slängas ut efter några månader. Därför är det alltid smartast att välja designersmycken framför billiga bijouterier. Designersmycken är av högre kvalitet och håller sig snygga längre, till den grad att smyckeskonstnärers verk kan ställas ut på konsthall. Kort sagt är de skapta för att användas och älskas länge. Därmed inte sagt att de inte är trendriktiga. Se bara på efvaattling.com/sv/produkter/alla-smycken/ för flera exempel på smycken perfekta för hösten 2022: du hittar trendfärgen nummer ett, silver, liksom smycken med betydelse – både i form av så kallade ”love knots” och kaxigare budskap som ”Take no shit”. För en 00-tals throwback finns också nostalgiska berlocker i form av fjärilar och hästskor, allt med en modern och stilren twist.

Lek fram din stil

Mer är bättre i höst, vilket är ett utmärkt tillfälle att mixa och matcha det just du gillar. Bär gärna flera armband, ringar och halsband på samma gång och i olika färger och material. Naturmaterial fortsätter att vara stort och förlänger sommaren, annars är silverkedjor, strass och pärlor självklara val att kombinera efter personlig smak. Just det personliga är fundamentalt i höst och kan ta sig uttryck i bokstavsberlocker, månadsstenar och egna budskap.

Experimentera med höstens trender och lek fram din egen stil. Satsa på några designersmycken i hög kvalitet som bas och komplettera med gamla favoriter ur smyckeskrinet hemma. Människan har smyckat sig sedan urminnes tider, så blicka både framåt och bakåt.