Så billigt kan du förnya hemmet själv

Det är alltid roligt att förnya hemmet, och det finns faktiskt sätt du kan göra det på utan att behöva belasta plånbok och miljö så mycket. Släpp tankarna på att köpa nya möbler bara för att få en förändring. Det finns mycket du kan göra som kräver få resurser men som ändå ger en stor förändring.

Så om du inte ska köpa nya möbler, hur ska du då kunna få till en stor förändring? Du kan givetvis måla möblerna, men här är tanken att du använder textil för att förnya hemmet på ett lite roligare vis.

Tyg får möblerna att kännas som nya

Med prisvärt möbeltyg från Nordisk Textil kan du klä om en fåtölj eller stolarna i matsalen för att få dem att se ut som nya. Du behöver oftast inte anlita proffs för att klä om en fåtölj, men det finns givetvis fall där du kan behöva professionell hjälp. Det beror mycket på designen och hur svårt det är att få tyget att följa fåtöljens form. Det är viktigt att du säkerställer att tygmönstret hamnar rätt, samt att du väljer ett tyg som klarar av slitaget som möbeln ska utsättas för. Oavsett vad du ska klä om, ska du beställa möbeltyg med marginaler så att du inte står där och saknar några centimeter. Att klä om stolar är bland de lättare projekten, och här passar en häftpistol utmärkt till arbetet. Till vissa projekt kan spik och nubb vara lämpligare.

Små förändringar som förnyar mycket

Det är ganska populärt med glasskivor ovanpå bord, byråer eller nattduksbord. Då passar det utmärkt att lägga ett snyggt möbeltyg under glasskivan för en förändring. Det smidiga är att du enkelt kan torka av glasskivan för att rengöra den. Du kan klä tyg kring en ram, så att det ser ut som en canvastavla, så har du en snygg, billig tavla att pryda väggen med. Det går även bra att ha tyget i en tavelram, om du föredrar en blänkande effekt på tavlan. Med lite fantasi finns det många DIY-projekt för hemmet.