Så hittar du det bästa spahotellet billigt

Det finns få saker som är så avkopplande och härliga som att åka på spa själv eller tillsammans med någon du tycker om. Det är till exempel ett perfekt avbrott från en hektiskt vardag. Bara i Sverige finns det otroligt många spa-hotell att välja mellan. Här ger vi dig tips på hur du väljer det bästa spahotellet.

I Sverige finns det ett flertal hotellkedjor som driver spa-hotell över hela landet. Du kan alltså kombinera din sparesa med att upptäcka en ny svensk stad. Ett exempel är Elite Hotels som erbjuder spa av mycket hög standard. Du kan se hela listan här om du är intresserad av att boka ett av deras hotell.

Gå med i hotellets medlemsprogram

Det finns flera sätt du kan spara pengar på och hitta bra erbjudanden när du ska boka hotell. Ett bra sätt är att bli medlem i olika hotellkedjors medlemsprogram. Då samlar du poäng varje gång du bokar en resa och kanske även när du bokar behandlingar i deras spa. Dessa poäng kan du oftast byta in mot pengar eller hotellnätter när du har samlat ihop tillräckligt mycket. Detta är ett bra system för dig som bor på hotell väldigt ofta eller bara vill samla ihop extra poäng. Det är ännu bättre om du alltid bor på samma hotellkedja.

Kolla om det finns paketresor eller erbjudanden

De flesta hotell och då särskilt spahotell brukar ha paketresor och speciella erbjudanden flera gånger om året. Några av de paketresor som du brukar kunna välja på är:

  • Nyårsresor
  • Spa och julbord
  • Paket till alla hjärtans dag

Det behöver dock inte bara handla om speciella högtider utan även andra slags paket. Många hotell har paketresor där du bokar från söndag till måndag eller tisdag. Om du är flexibel med dina datum brukar det finnas mycket pengar att spara. Det brukar även finnas veckopaket som är billigare än på helgerna. Om du är intresserad av ett specifikt hotell kan du börja med att gå in på deras hemsida och kolla efter paketresor. Oftast finns det en flik i menyn som är avsedd just för detta. Vill du vara säker på att inte missa något brukar du även kunna registrera dig för deras nyhetsbrev. Två exempel på spahotell som har flertalet paketresor är Ystad Saltsjöbad och The Steam Hotel.

Utnyttja rabattkoder från sociala medier

De flesta spahotell har idag ett eget Instagram eller Facebookkonto där de postar regelbundna uppdateringar. Det mesta handlar om vad som händer på hotellet men de brukar även dela rabattkoder och kuponger med jämna mellanrum. Om du följer dina favorithotell på sociala medier har du alltså chansen att kunna boka till ett rabatterat pris. Många hotell samarbetar också med så kallade influencers för att marknadsföra sitt hotell. Därför kan det också vara värt att kolla på hashtags med hotellets namn för att se om någon annan har delat med sig av en rabattkod. Gör det till en vana att kolla dessa sidor med jämna mellanrum eller i samband med att du planerar en resa.