Att tänka på vid onlineshopping

20.Jan.2016. 03:24 by admin

Med Internet har sättet att hitta och köpa saker förändrats, och det finns massor av fördelar med online shopping. Du kan jämföra priser sida vid sida så att du vet att du får det bästa erbjudandet.

Du kan också gå igenom en hel katalog på nätet i några minuter i din pyjamas. Och näthandlarna postar och du får din levererans till din dörr utan att behöva spendera timmar i köpcentret för att hitta en viss sak - för att inte tala om en parkeringsplats innan de ens satt sin fot i köpcentret.

Här är några saker att tänka på när du är online shopping:

 

Håll koll på Utgifterna

 

Att kunna se en fysisk butiks kundkorg eller vagn fylls upp är bra eftersom att du kan bli stoppad redan där, om du inte är en manisk Ullaredsköpare förstås =). Tvärtemot kan alla dina inköp på nätet leda till att du känner dig bortkopplad från ditt bankkonto. Sanningen är ju att du inte fysiskt tar fram din plånbok och betalar för saker personligen, och det är ibland svårare att hålla koll på onlinekvitton om du inte är organiserad med dina inköp från start.

Är det så att du handlar ofta på nätet så se till att du organiserar dina inköp så att det inte skenar iväg. Det är ju så lätt att klicka till sig ett riktigt kap. Spara dessutom alla kvitton på inköp ifall du skulle stöta på problem med din order eller med leverans.

 

Tänk efter

 

Att gå in i en butik utan en plan kan sluta i att du går överstyr, du handlar helt enkelt mer än du behöver. När du går i en fysisk butik och vet vad du ska ha, plus att du har just de pengarna, så kommer det inte vara några problem. Du går in i butiken, handlar det du ska, och går ut igen. När du går in i en onlinebutik utan att veta exakt vad du ska ha, leder ofta till att du hittar något annat som du känner att du måste ha.

Det är alltid kul att shoppa. För jag är ju värd det, eller hur! Men tänk på att när du är på väg att checka ut från butiken, gå då igenom din varukorg, rannsaka dig själv. Vad behöver jag just nu? Överskrid inte din budget!

 

Läs det finstilta

 

Läs igenom det finstilta. Med det menar jag att du ska titta på fraktkostnad. Ofta är det fri frakt om du handlar för en viss summa, ibland är det fri frakt i ett erbjudande med tex rabattkod. Om du handlar i online butiker utomlands, tex från USA så tillkommer skatter och avgifter utöver fraktkostnad. Då kan det faktiskt vara billigare att handla i svenska onlinebutiker, eller åtminstone i europeiska online butiker. Eller faktiskt till och med billigare att handla i en fysisk butik. Funder på om du tycker det är värt det. Ibland är det ju så. Tex om det är en unik produkt som är svår att hitta.

 

Titta in belöningar som butiker ger, medlemsbonus

 

Vissa butiker använder sig av lojalitetsprogram, eller medlemsbonus. En belöning för att du är en återkommande kund. Det kan handla om någon eller några procent. Se gärna efter, det kan löna sig!

 

Leta efter produkter från annan säsong

 

Om du vill göra de riktigt stora rabattprisklippen ska du titta på produkter som tillhör en annan säsong. Tex badkläder på vintern. Vinterjacka på sommaren. Då kan du göra riktiga klipp.

 

Kontrollera om äkthet

 

Jag vill påstå att de flesta onlinebutikerna är säkra, men det förekommer helt klart bedrägerier därute. Så innan du handlar något se då till att bolaget har en sekretesspolicy och säker checkout, en fysisk adress och kundservice med tex telefonnummer om din beställning är felaktig eller försvinner. Butikerna vi listar här har alla testats om och om igen och du kan känna dig säker att shoppa online i de butiker vi har på sidan.

Att shoppa på nätet är trevligt, enkelt och smidigt. Du kan göra riktiga rabatt klipp med rabattkod och så länge du följer ovan enkla regler så ska du inte stöta på några problem.